Pozitivno jutro

Dok sam se jutros vozio sa aerodroma, bila neka guzva, pa sam promatrao ljude okolo, na tramvajskim stanicama, pomalo u tramvajima, koliko se moze vidjeti od reklama, onda ponesta na ulici i tako….

Ono sto sam zakljucio je da su muskarci puno raspolozeniji ujutru od zena.

Mislim, muskarci su inace puno rahatniji od pameti, nebitno koje doba dana (:D) medjutim, to se posebno manifestuje ujutru. Bar tako izgleda.

Zenama ujutru  izgleda sve ide na zivce. U saobracaju, na tramvajskoj, pri prelasku ulice, gledanju, disanju,… Tacno vidis kako ubija pogledom, kako hoda, kako gleda u semafor, stisnutih zuba, ostrog pogleda, dignutog nosa, vidis kako je zivcira zrak sto nije po njenom ukusu, nebo sto nije u boji koju je ona zamislila, sunce sto je prejako ili preslabo,…

Ok, svakom svoje, ali kaaakkoo im se daaaa biti tako mrzovoljne.

Recimo, na Stupu na semaforu, u dvije trake ovi naprijed zaspali pa nisu krenuli namah kad se ukljucilo zeleno. A ionako nemaju kud, 20 metara naprijed sve stoji.

I odjednom cujes jaaakkoo nervoznu sirenu, pogledas, ono zena prEtisla k’o da je ne znam ti sta, i mlatara rukama, k’o biva sta spavas. Muskarci svi okolo zbunjeno gledaju sto je ova preuzela posao nervoznog sviranja.

Ili na Cvili gdje je onaj veliki pjesacki sto me podsjeca na Japan ili Kinu, kad se ukljuci zeleno, trilion pjesaka ide preko. I vec se ukljucilo crveno za pjesake a zeleno za auta, a jedna gospoja ide laganini iako se crveno ukljucilo prije nego je ona krenula na taj pohod prelaska ulice.

Auta strpljivo cekaju da ona prodje, medjutim neki nesretnik k’o malo se pomace naprijed, ja kad je ona pocela mlatarati… Te seljacino, te divljak, te… Bukvalno je covjek pomjerio auto pola metra do pjesackog, ali ceka da gospoja predje pa da nastavi. Ja sam mislio (a i ostali okolo su bili pripremili mobitele, sve mi se cini) da ce gospoja sad priletiti onom autu i izmlatiti onog nesretnika unutra.

Da su zene uvrnute (inace, al’ posebno ujutru), skontah i u kafani gdje svako jutro pijem kafu. Visok, piskav glasic je nabrajao jadnom konobaru kako nema smisla sto ona sjeda za neociscen sto, iako su svi u kafani vidjeli da su ona i njen siroti pratilac cekali prethodne goste da ustanu da bi oni mogli sjesti, kako bi im dan mogao poceti ugodnom kaficom. Helem, onaj sirotan se samo crveni, i telecim molecivim pogledom gleda u konobara, kao da mu kaze: Izvini, nije inace takva, za valentinovo i osmi mart je jako fina;

a dama nabraja li nabraja,  konobar samo zin’o, ne da ne moze da dodje do rijeci nego mu je i zraka ponestalo, koliko ova trosi kiseonik iz kafane. U ocima ostalih zenskih ucesnika ranog ispijanja kafe vidjelo se odobravanje i podrska, dok je muskarcima u ocima jedino bilo jedno veeelliikko WTF?

 

Et’ a ja mislio samo moja zivcana kad ustane… (ih tesko meni ujutru :D)

U svakom slucaju, ja odvrn’o u autu Pozitivno jutro na radio M, oni pustili Macarena, pa Spice Girls, pa,… i cudio se kako se ujutru moze biti tako zivcan 😀

Ja se onoliko ne zivciram ni kad na kafu zakasnim ujutru :S

Dobro, mozda sam malo pretjerao da su zene katastrofa ujutru, a muskarci super likovi, al’ hej,… kad razmislim, i nisam… jos su gore.- jos smo bolji 😀

Sad moram na posao haha

11 thoughts on “Pozitivno jutro”

  1. Ja cu u alkemicarecom stilu, koji i ja zastupam hehe, problem zena koje su nervizne veci dio zivota je nedostatak sekska i kvaliteta istog. Tu mislim na udane zene. A sad moze se to gledati da su im ljudi krivi za taj seks, al nisu. Te nju boli glava, te ona mora raditi, te djeca te mora prati kosu, te u pmsu te u postpmsu te nije seriju pogledala, te debela je, te mrsava je, te nema sta obuci, a uglavnom ne seksa joj se ? i onda trubi, vristi i sta ti ja znam ? kad ima redovan i kvalitetan seks onda “nijr normalna” jer je od sabaha nasmijana ??

    A plus sto su one karijeristkinje nafrkane, to je strasno, nije lako biti musko na cesti, niti u firmi kakvoj ?

    1. HAHAHAHAHAHA pametnije mi je da ne odgovaram na komentar HHAHAHAH 😀 koja si ti kraljica 😀

  2. Pa dobro uvijek ima muzeva koji ne umiju pruziti kvalitetan seks zenama, ali mi nisu jasne sto ostaju sa takvima zbog djece, para, kuce, naroda…il radi sta po tom pitanju il histerisi i dalje ? nemoj price nije bitno. Bitno je mala, bitno ?
    Alki, maksuz selam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *