Dobrovoljacka….Pitaju me…

… sto ne pisem o terorizmu, Zvorniku, danu zalosti,…

Sta se tu uopce ima pisati…

Jos jedan autogol koji treba progutati…

Ne mislim pri tome na momka koji je upao u policijsku stanicu, nego na ono sto se poslije desavalo.

Mislim na to kako su se “Bosnjaci” utrkivali da nam sto vise priheftaju i vehabija, i terorizma, i kampova za obuku, i … Kad sve to cujes, ispada da nam Amerika i Izrael, kao najveca legla terorista, nisu ni do clanaka.

Iskreno vjerujem da je Latic pomalo caknut, a radoncic veci cetnik nego i Karadzic i Mladic i skupa svi zajedno.

Isto tako smatram da je SDA jako lose reagovala, dopustivsi dan zalosti, neshvatljivo da sjednice pocinju minutom sutnje, opasno da preuzimamo kolektivnu krivnju za takvu sitnicu.

Ne shvatite me pogresno, ljudski zivot nikad nije sitnica, pa makar on bio i cetnicki (sve su prilike da je ovaj bio cetnik, ne pricam o Srbima), ali hej, hocemo li ubistvo svakog policajca smatrati teroristickim cinom i proglasavati dan zalosti?

Je li to neko pravilo sad?

Ako jeste, onda je uredu, ali cisto sumnjam.

Kako ustvari odredjujemo kad je dan zalosti?

Kad je onaj napao policijsku stanicu u Bugojnu, dan zalosti je haman bio samo u Bugojnu. Jos kad u velikosprpskim medijima pocese spominjati Cersku kao kamp za obuku terorista… pa hej, dokle ce to ici? Znam ja da je Cerska trn u oku, ali proglasiti je kampom za obuku terorista?! Dodjite i provjerite, necemo vam nista.

Kako to da se vazda zapetljamo, kao sto smo se zapetljali oko Dobrovoljacke?

Gledam reportaze iz Dobrovljacke, tri majke, dva oca, pet popova i 50 politicara. A kazu 40 poginulih. Tu odmah nesto ne stima.

A reakcija na takvo podmetanje je toliko mlako, da ja ne razumijem vise da li iko ima kicmu u medijima, politici, nevladinim organizacijama, intelektualcima,… pa sve nekakvi beskicmenjaci, majku mu!

Daj lupite sakom od sto, trazite da se pojavi 40 majki poginulih u Dobrovoljackoj, platite im autobus, charter let ako treba, i rijesite tu mrlju! Je li to nekome odgovara da se tvrdi o toliko ubijenih u Dobrovoljackoj, iako ni u teoriji ne stima broj!?

Gdje su te majke i ocevi poginulih, gdje su porodice, braca, sestre? Sto ne dodju u Dobrovoljacku da obiljeze smrt svojih najmilijih??

Sto dolaze politicari i popovi, a fale porodice zrtava? Plase se? Cega?

Pa hej, Jevreji znaju svakog svog poginulog prije 70-80 godina, znaju ime i prezime, ime oca, majke, dede, babe, broj cipela, broj zlatnih zuba u vilici, apoene koje su imali u dzepu… sve znaju!

A mi ne mozemo rijesiti Dobrovoljacku!

Pa odredite stavku u budzetu da svaka porodica poginulog, ako je pognuo, ima placen put do Sarajeva, do Dobrovoljacke, platite im hotel, i rijesite napokon spisak ko je stvarno poginuo a ko ne!

Zar je tako tesko dokazati i uporediti spiskove ljudi koji su bili u koloni, sa tvrdnjama politicara iz manjeg entiteta o poginulima?

Malo pomalo, Dobrovoljacka postaje stratiste, na kraju ce ispasti jos i genocid u Dobrovoljackoj, a svi sute…

Mahhh………..

5 thoughts on “Dobrovoljacka….Pitaju me…”

 1. Ovo sto su izjavili dan zalosti je drzavna bruka. Ne zbog tog policajca, nego zbog svih onih sto su poginuli, zbog svih oni ratni invalida, boraca i familija koje su na jedan ili drugi nacin stradali. Gdje je njihov dan zalosti? Nema ga ni na papiru, a kamoli da pocnu sjednicu sa minutom cutnje, a da ne pricam o tome da im se pomogne…. Taj dan kad budu bosanci sami sebe vrijednovali tog dana ce Bosna postati drzava. Za sad nam je parlament samo sklop majmuna (pod raznim imenima ) koji prave comedy show svijetskim politicarima. Samo se jedno pitam. Kako te politicare nije sramota pokazati se svijetu da su glupi? Ostaje im to napisano vijekovima! Mogu se moliti 100 bogova ali covjece imati crno na bijelo vijekovima da si glup ko tocak i da bi svoju mater prodao za marku, e vala ne znam… 0 poena za Bosnu 100 poena za 4C…

  Prijavi komentar

 2. Jedva uđoh u ovu mahalu ponovo, garant mi onaj opet zamke postavio!
  Au samo sam ušla da ti reknem aferim za komentar, ovdje je in biti glup, ako nis glup ispadaš iz društvenoprihvatljivih okvira, čitaj stranačkipodobni i samim tim nemaš neke šanse ni da se zaposliš niti bilo šta drugo.
  Al’ iako sam mislila da je zemlja čobana, imaš ti pravo, dosta je tu majmuna i sitnodušica.

  PS. onom ko je uveo da označim slike hrane kad kliknem na “nisam robot” želim poručiti da meni teletinu šalje 😛 😀

  Prijavi komentar

 3. maja ba, ..al pazi, ovo je tolika stupidnost , da fizički boli..pazi…da srbi , dakle narod koji je teroriso i u crno zavio čitav balkan, sada se predstavjaju kao perjanice antiterorizma i da preuzimaju inicijativu na političkom i strateškom planu, a nemaju no 1% prava niti argumenta za to..dok mi koji imamo sve argumente da ih na tom polju ubijemo u pojam, postajemo negativci, teroristi, opasnost za ostale itd…pa dođe mi da se roknem sladoledom u po oka ….i još kad pročita onaj tekst ne blicu o nekakvom što su došle vehabije da ga vode neđe 😀 , pa fakat ne mogu da vjerujem da ima neko ko može u ono da povjeruje…mislim..trebaš bit dooooobro doooobro glup za onakve stvari…..
  Jedne godine ja bio na kampu na jablaničkom, sve dica ba, i ono, ujutro fiskultura, doručak, kupanje odmor, navečer igre oko logorske vatre..klanjalo se naravno, bilo i nekoliko predavanja ..znači bzze …ja kući , kad u hrvatskim novinama naslov KAMP U JABLANICI VEHABIJA i slike, niđe veze, nekih u uniformama po šumama, a tekst boli glava 😀 ko iz balkanskog špijuna…..sjećam se d aje pisalo..obučavali se za borbu u okruženju ( šatori bili u krig postavljeni na livadici toj) , savlađavanju vodenih prepreka ( kupanje 😀 ) itd. …al št aće jado jadni kojem mediji filiju mozak, koji nema kritičkog stava, a uz to je poglup, naravno da će povjerovat..kao što će mnogi povjerovati i za Cersku, nažalost, mnogi od tih će biti i sami bošnjaci , ali onaj balijski elemenAt

  Prijavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *