Cigarete

U rukama mi je samoca.

Dusa mi je crna.

U ocima nista.

Bila je jedna frekfencija, 612 cini mi se. A na cosku Inter. Tamo Safak i Erdoğan. Uvijek sam nekako imao rasporedjeno vrijeme. Iako je najcesce bilo 20:41.

Kad je sat pokazivao 01:15 bilo je vrijeme za famoznih 612. Dopiralo je kao iz dubine svemira. Tad sam vjerovao u vanzemaljce. I u svasta nesta.

Do 01:15 se Erdoğan smjeskao dolarima. A Safak je volio Kıs günesi. I ja sam.

Volio sam i ovu sto plese na ovom videu.

I sjecam se kad je Miralem pitao kolika je plata. Anes mu je rekao u lirama. On je trazio da se to preracuna u pive. Nije bio alkoholicar, ali je tako puno lakse racunao.

I jos mi je nesto ostalo u sjecanju. To je Mavi boncuk. Od Didem. Imala je frckavu kosu. Kasnije je napravila tetovazu na ledjima. Tako je sve i pocelo,

Elena Aleksandrovna je bila iz Rusije. Znala samo par rijeci turskog. Na ispitu je imala suknjicu kratku do bola. I nekakvu krpicu koju je samo ona zvala bluzom. Dobila je 97 od mogucih 100 poena na ispitu. A u komisiji je bilo 4 profesorice i jedan profesor.

A bolje meni ide kineski, nego njoj turski.

Deedra je bila tipicna bogatasica iz USA. Imala je svog sofera. Vozala se u Jaguaru. I ona je nosila kratke suknjice do bola. Zvao sam je abla. Svo slobodno vrijeme je obicno provodila kod mene. Htjela je da nauci njemacki.

Kad nismo ucili njemacki, pricali smo o Floridi. Ponekad o Bosni. Ali bismo brzo zasutili kad dodjemo do Balkana.

Bio je i Noor Ideen, iz Palestine. Jos uvijek imam negdje pola novcanice od jednog dolara. U to vrijeme je bio fol prepoloviti novcanicu i svako zadrzi po jedan dio. Noor je bio faca u nauci. Kad smo se rastali ocekivao je odgovor sa MIT, cuo sam da je dobio stipendiju. Nadam se da je postao veeellliikkii naucnik 🙂

Cudan je taj zivotni put.

Upoznas ljude, koje ni sanjao nisi da ces upoznati.

I sto je jos zanimljivije, zapamtis ih, a i oni tebe zapamte.

Ima ljudi koji se promijene, ali ima ih koji uvijek ostanu isti, jednostavni i druzeljubivi, svejedno koliko su uspjeli u zivotu.

Ja sam imao nekakvo zanimljivo drustvo

Niko od nas nije postao nedostupan.

 

 

One thought on “Cigarete”

Leave a Reply

Your email address will not be published.