Mamicu bezosjećajnu, privilegovanu, pljačkašku glavnogradovsku, malograđansku i organizatorima i poslastičarima i svima kojima se ideja sviđa

Tako psuje profesor na Odsjeku matematike Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli, doc. dr. Vedad Pašić, javno na svom Facebook profilu onima koji su organizirali manifestaciju u Sarajevu “Selam, ya Resulallah”.Tj. Medzlisu Islamske zajednice Sarajevo, koji u saradnji sa sarajevskim slasticarima organizuje manifestaciju pod navedenim nazivom, gdje se,izmedju ostalog, besplatno dijele kolaci i serbe (sok).

Ovaj profesor je inace poznat po organizovanju paljenja drzavnih institucija u protestima u Tuzli, sebe naziva revolucionarom i borcem za radnicka prava, a u slobodno vrijeme brani prava LGBT, prostitutki, promoviranju zajednickog zivota u smislu kako je pozeljno da slavimo novu godinu, bozic, osmi mart, prvi maj…i slicne “internacionalne” praznike, kako bismo krenuli u europskom smjeru, bez nacionalistickog divljanja i uz toleranciju i uzajamno postovanje.

Taj isti profesor ima problem sa sokovima, dok istovremeno promovira koristenje alkohola, i sa podsmijehom komentarise aplikaciju namijenjenu onima koji ne zele ici u objekte u kojima se toci alkohol.

Gospodin Pasic bi da nas vrati u vrijeme “drugovi i drugarice”, kad smo slavili Bozic, isli u crkvu na ponocku, pili  alkohol i jeli svinjetinu, sve pod plastom #bratstvojedinstvo, koje nam nimalo nije pomoglo kad je srbo-cetnicka armada krenula paliti, klati i pljackati, dok se s druge strane svaka “javnija” proslava Bajrama smatrala atakom na socijalisticko, samoupravno, radnicko drustvo.

Do tog nivoa dolazimo polahko ali sigurno, OPET.

Pasic nije jedini koji uredno cestita Xmas, hvali Christmas, voli pivu, svinjetinu smatra dodirnom tackom za suzivot i toleranciju, a jebe sve po spisku manifestaciji “Ya Resulallah”, organizatorima, ucesnicima i pokroviteljima, sokove smatra mudzahedinskim picem koji razbija medjusobno pomirenje, a svima koji se usude lajkovati navedenu vijest, isto tako psuje majku, naziva pljackasima, malogradjanima, privilegovanim glavnogradjanima,…

A ja lajkov’o.

Iskompleksirani majmune, ne izlazi iz pubova, crkni od alkohola, umri od svinjetine, boli mene briga. Tvoj problem.

Obicno ne bih ovako napisao, ali koristim tvoj rjecnik, da razumijes.

I Tuzla nije drzava, Sarajevo je glavni grad, a drugovi i drugarice odavno ne postoje. Ocito te englezi nisu dobro instruirali kako ces voditi kampanje.

Pitaj svoje istomisljenike: Milosevica, Karadzica, Mladica, Kordica, Tutu, Prlica, Pelemisa, Cosica, Garasanina, Tita, Tudjamana..

Svi oni zastupaju te iste stavove.

Svoj kompleks manje vrijednosti ne mozes izlijeciti stideci se svoga imena, nece ti pomoci litri alkohola, tona svinjetine, bezbroj Xmasa i Christmasa, svi kostimi Djeda Mraza, kad dodje mak na konac, drug/drugarica ti nece biti od pomoci.

E pa sad cu uinat pisati postove protiv Xmasa, Christmasa, Djedova, Novih godina, ponocki, jevreja, lgbt, Srba, Hrvata, Aborizana, Marsovaca, drugova i drugarica, Tuzlaka, plenuma, revolucije, ogranizovacu podjelu bajramskih paketica, Medzlis ce na mjesecnom nivou praviti praznike i vrbovati djecu za mudzahedniske ideje, vehabijske pokrete, iranski nuklearni program, reinkarnaciju Gadafija i slobondno konzumiranje kolaca i sokova.

I ja nisam malograđanin, ti si malograđanin, imas kompleks manje vrijednosti, ja sam seljak iz sela Cerska, a kad su upitanju takvi poput tebe- jako sam bezosjecajan, a takve poput tebe treba pljackati sto vise i sto cesce jer radis na rusenju drzave Bosne i Hercegovine, svojim smutnjama, manipulacijama i po instrukcijama gospode zlocinaca, kolonijalista, imperijalista i barbara iz UK.

Nisi ti sposoban da mislis svojom glavom o takvim stvarima i na taj nacin.

 

U prilogu neki od statusa navedenog “revolucionara”:

14 thoughts on “Mamicu bezosjećajnu, privilegovanu, pljačkašku glavnogradovsku, malograđansku i organizatorima i poslastičarima i svima kojima se ideja sviđa”

  1. A meni to sve nekako zalosno. Njegov vokabular, koliko i tvoj. Taj inat i mrznja spram svim tim sto se ne podudara sa vlastitim ubjedjenjima.

    To me plasi.

  2. nemoj da te plasi, bolje je kad nagrabusis sa vlasittim uvjerenjem, nego kad pokusavas decenijama zivjeti sa tudjim uvjerenjima, prihvatajuci sve tudje stvari a zanemarujuci svoje, da se ocuvaju parole. suzivot se mora graditi na stvarnom medjusobnom postovanju, stvarnoj toleranciji, bez da moras prihvatiti tudje a stiditi se svoga, i tjerati druge da to isto rade, inace su sve ono sto je gospodin nabrojao. taj internacionalizam ne podnosim i gotovo. pokazalo se da su jedni internacionalni i robovi, a drugi nacionalisti i gospodari, u tu zamku ja vise ne upadam.nema mrznje, samo stav. a vokabular inace ne koristim kakav sam koristio, samo i uznimnim slucajevima poput ovog, jer cisto sumnjam da ce me razumjet’ drukcije.

    1. Posebno mi se svidjelo ovo: “na mjesecnom nivou praviti praznike i vrbovati djecu za mudzahedniske ideje, vehabijske pokrete, iranski nuklearni program, reinkarnaciju Gadafija i slobondno konzumiranje kolaca i sokova” 😀

    2. RA,

      uz Ra ne ide selam, zar ne 🙂
      pa zdravo da si nam.
      ali selam za E.
      jedno od začenja riječi selam jeste i “zdravo”
      Prvi partizanski pozdrav, zar ne?
      Post je razumljiv sasvim, svima koji imaju razum.
      Inat je ponekad zaista zdrav. “Oko za oko zub za zub”, u određenbim situacijama neophodni, da bi uopće preživjeli.
      I Prvi maj je moj praznik, kao i dan Državnosti, Ja sam drugarica, a cestitim svima sve koji cestitaju meni Bajram. Prestala sam pisati po fcb zidu sretan Bozic ili sl -jer samo jedna osoba od “drugih” na svom pise – sretan Bajram kad jeste taj svecani i meni blagoslovljeni dan.
      Ja sam drugarica zaista. “Bolje grob nego rob” učili su nas i to sam srcem prihvatila: ne želim biti rob nikome od ljudi ili ubjedjenja. Prkos tvoj je na mjestu.
      Živjela socijaldemokratija, ali i moje ime je ponosno, i moja prava su ŽIVA, i moje potrebe vidne. “Svoje ne damo, tuđe nećemo” partizana je stav – pa otkud njegovo omalovažavanje prava i ispoljavanja tih prava drugih, i još tužnije njegovih djedova?
      Svaki istinski partizan bi ga se postidio.
      Post ti je za pohvalu. Nek si nas podsjetio – iskonskih vrijednosti naših junaka.
      Drugarice i drugovi, zar vam je laž mila? Zar uvrede priliče partizanu? Borcu za pravdu? Borcu za prava drugih? Borcu za ravnopravnost svih naroda i nacija? O kako ste se udaljili od sebe i svojih izjava (ili mislite da su iste laž? U svakom slučaju pokazujete neopravdani nemar!)

      Tvoj post, Ra, je više nego pravedan.
      Stav “oko za oko, zub za zub” često je potreban.

      Živ i zdrav da si nam (znamo čiji je ovo uvriježeni pozdrav :))

  3. Mislim da svako svog konja hvalise i da svako vodu na svoj mlin nagoni.

    Sto se tice robova i gospodara – misljenja sam da smo mi svi robovi razlicitih stvari, nagona, ideologija, vjera, itd. Da ne nabrajam.

    Ne poredim se nikada sa drugima, niti smatram da sam uvijek u pravu. Mogu prihvatiti argumente, cak i promijeniti stav, jer nista nije konstantno. A pogotovo ne ovaj zivot.

    Tako da… Sto se mene tice, inat, prepirka i mrznja samo stete, sto vlastitom zivotu, sto tudjima.

    Pozdravljam te.

  4. Pljuj po svemu, briga me. Ali nemoj molim te djeda mraza!! Cekam njegov poklon pa neka ga jos malo. A poslije nove pljuj po njemu koliko god hoces 🙂

  5. brate… nema mrznje 🙂 a inata ima 🙂

    Au, nisi bila dobra i neces dobiti nista muahahah

  6. Nisam u tijeku za dotičnu ličnost, ustvari bezkličnu fleku i ne bih mu uopće davala važnost. Takve fleke obično nestanu same od sebe. To ti kažem iz iskustva domaćice 🙂

  7. Ima i Dušica u komentarima? Šta piše? bloknula sam je zbog lično-personalnih stvarčica u koje si upućen. I sad nek ti bude jasno s kim se dotični profesor druži (plus onaj profesor književnosti). imam novih informacija na ovu temu na pretek, al nije za bloga.. glupo mi 😉
    a taj ti je probisvjet teški i da nije plenuma, ne bi mu se glaas čuo i uvlači se u pakšu onima koji ga doniraju i gurkaju. Na stup srama nemoj zaboraviti staviti i gdina nam GRADOnačelnika, ateistu i mrsca zelene boje čak i na haljinama djevojaka po gradu.

    I nemoj protiv Tuzlaka, i ja sam Tuzlanče 🙂

  8. mislim da je A u komentaru mislila na dusica=dusa=ovaj profesor… Ne vjerujem bas da je mislila na osobu koju spomnjes 🙂

  9. hm, zar postoji osoba koja se zove Dušica? haha
    Ako postoji, def nisam mislila na nju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *