Sanjao sam…

Nisam ni tresnje ni andjele.

Sanjao kako hodam od kuce do autobuske stanice, a pored mene Smrt. I pitam ja koliko je sati, a Smrt pruza ruku tacno ispred mog lica da pokaze sat, a ja uzmicem da je ne dotaknem.

I kaze ona meni, ali zasto uzmices, kad tad ces morati dotaci, reko nemoj vala sad, ako vec ne moram.

A Smrt uporna, pruza ruku, a ja jos uporniji uzmicem.

I onda se odjednom ona naljuti i dodirnu me, a meni dusa poce nestajati. Nekako nestaje energija iz tijela, tacno osjetis kako dusa nekud ide, njoj u oci? Smrt ima zaj… oci. Skroz.

Mogu vam reci da je ruzna, jaaakkoo ruzna, valjda je to uticaj filmova, sta znam.

Uglavnom, u trenutku kad je trebalo boliti to izvlacenje duse (po mom misljenju, jer do tad nije bolilo, a ja sam sasvim normalo razmisljao u snu dok je ta dusa isla negdje, a ja uporan nekakav i tvrdoglav, nista ne govorim, samo gledam Smrt u oci i kontam, to je to znaci), ja se probudim i Smrt nestane.

Ali nije to budjenje neko kao da sam se probudio iz nocne more, nego se smijem ja u 16 sto sam sam se probudio (tj. u snu se probudim, valjda, ili je mozda bilo stvarno tad, sta znam), a telefon uporno zvoni.

Onda mi dodje neka hot zenska u tu sobu, a otvoren prozor i cujem glasove sa ulice, ali turske, i tursku muziku (da, nisam vam rekao, to ja sanjam u Istanbulu, ali mrsko mi se sad vracati gore na pocetak da to napisem, et’ da znate, u tom snu- ili taj san, se desavao u Istanbulu, sad je li stvarno u Istanbulu, ili je to samo u snu, ni to nemam pojma, kad ja ne pisem nikad kad se to desava, nego kad stignem, pa prodje onda vremena i ja ne znam gdje se sta desavalo).

E da, da nastavim… onda se pocnem grliti i ljubiti s tom hot zenskom, i taman kad smo se zalaufali, ona mora ici, sto je jako irtantno kad hoces jos da se grlis i ljubis, a ona mora nekud ici, a ja se jos vise nerviram sto nisam siguran je li to san ili sam budan.

Ma da vas ne gnjavim, uglavnom otkacen san, to mi se vec jedno peti put u zivotu desava da imam neke k’o nocne more, a onda kasnije na kraju zavrsim sa nekom hot zenskom 😀

Nema mi lijeka 😀

I ovih dana sam nesto bio zadeveran historijom Istanbula, istrazivao sta se sve moze tamo vidjeti, i kontam, ja nekako cesto idem u Istanbul, imam hiljade slika iz Istanbula, a nikad vam ne pisem o tome.

Moracu se nakaniti da napisem nesto i o tom dijelu svijeta, samo dok nadjem slike i skontam koje da stavim.

E jesam sklep’o post….

Srdacan pozdrav za Smrt, a za onu hot zensku :** mmm

Bye

 

 

5 thoughts on “Sanjao sam…”

    1. Dobro je sve dok ti ne pocnu svirat ove nase izvorne 😀
      Mescini onda bi te svi znojevi oblili, ne bi se smijao kad bi dos’o sebi 😀

  1. Drečim na alkemicharov komentar, aferim brate, nek si mu reko, mora da se bunike napušio 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *