Radioactive

Sta je to u vasim glavama, pa su francuski ili americki zivotu vrijedniji od libijskih ili irackih?

Na FB ne vidjeh nijednom iracku ili libijsku zastavu, a ginuli su civili, ginula su djeca, samo sto njih nazivamo kolateralna steta, a ne zrtvama terorizma.

Uopce nisam vidio Libanonsku zastavu za ISISov jucerasnji napad u Bejrutu. Tamo valjda ne zive ljudi, ili je mozda francuski zivot vrijedniji od libanonskog? To je jedini zakljucak, obzirom da ispade da je napadac isti.

Valjda je potrebno pronaci pasos ili licnu kartu pilota koji je pritisno crveno dugme (tako bude na filmovima), da bi te zrtve bile “legitimne” za oplakivati.

Sta cemo onda sa dronovima, oni nemaju licnu kartu, pasos ili naciju.

Oni su onako. Ne broje se. Kao ni oni ubijeni civili sto su vecerali, i nisu na vrijeme primijetili pametnu navodecu raketu, pa su postali kolateralna steta.

Palestinu necemo ni spominjati, jer oni nisu drzava, oni su samo samouprava, tako da se ne broje, tamo ne zive ljudi, preko hiljadu civila ubijenih u samo par dana nije bilo dovoljno da fejs ponudi opciju klikanja palestinske zastave preko profilne slike.

Jebite se sa vasim, medijski oblikovanim, misljenjem, sa vasim promjenama profilnih, izvinjavanjima i ogradjivanjima.

Nemam nikakvu potrebu da se bilo kome izvinjavam, pogotovo da se ogradjujem.

Zalim civilne zrtve, tacno onoliko koliko mi je zao svih ostalih neduznih ljudi, bilo da su pobijene vasim dronovima i avionima, bilo da su placeni ili prisiljeni da se raznesu medju neduznim ljudima.

Ustvari, vise zalim one sto su ubijeni nevidljivim dronom dok veceraju, sto jes’ jes’. Jer oni su bas ni krivi ni duzni. A i zna se ko ih je ubio. Ovdje se ne zna. Ko je ISIL? To postoji?

 

To sto niste svjesni da vas ne ubijaju nikakvi muslimani ili ekstremisti ili islamisti ili dzihadisti ili… to je vas problem.

Posto ste toliki idioti da smatrate da Islamska drzava zaista postoji i da je prijetnja zemljama clanicama NATOa sa svojim puskicama i pasosima koje obavezno nose kao dokaz da su bas oni “napali” sejtansku Europu i postali “sehidi”, onda uzivajte u vasem samooplakivanju.

Sto se mene tice, ovo je matrica koju odavno ne priznajem kao relevantnu, fuck off.

Ja cu sa gledati i slusati vase proizvode u HD rezoluciji, jer kad bih mijenjao profilne kad ko nepravedno umre, morao bih angazovati tim od bar 50 hot cura da to rade umjesto mene. Hmmm 😀

U javno oplakivanje cu se ukljuciti kad bude na fer osnovi, k’o u bh. telecomu.

One thought on “Radioactive”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *